Site icon Multiverzum

Marvel News #40

Minulý týždeň odštartoval očakávaný Edge of Venomverse a hneď na úvod si pripravil silný kaliber. Kombináciu X-23 a Venoma. Ako to ale dopadlo? Z môjho pohľadu to žiadna extra bomba nie je. Pozeráme sa na ďalší, trochu pozmenený, origin obľúbenej postavy, ktorá ako bonus vyfasovala Venoma. Ten je v príbehu prakticky zbytočný a myslím, že do diania nepriniesol nič zásadne iné, ak nerátame fakt, že dokázal infikovať viac postáv naraz. Inak je to klasika o tom, ako chcú všetci chytiť alebo zabiť X-23 a ako im ona vždy s prehľadom nakope riť. S Venomom či bez neho. Záverečný cliffhanger vo mne vzbudil zvedavosť a jasne demonštroval, že tento event sa bude týkať rôznych podôb Venoma naprieč celým multiverzom.

 

 

V posledný dňoch sa stále viac hovorí o plánovanom reštarte/reboote/novom začiatku/pokuse o zázrak menom Marvel Legacy. Odštartuje ho 27. septembra 50-stranový one-shot Marvel Legacy #1, ktorý napíše Jason Aaron. Ako sme už avizovali minule, uvidíme v ňom tím superhrdinov, ktorí nesú označenie 1 000 000 BC Avengers. Jeho súčasťou sú Odin, Iron Fist, Starbrand, Ghost Rider, Phoenix, Agamotto a Black Panther a tak je jasné, že pôjdeme k počiatkom Marvel univerza. A náhľad, ktorý nakreslil Esad Ribic, vôbec nevyzerá zle.

 

 

Samozrejme, že sa intenzívne hovorí a špekuluje aj o tom, čo sa bude vlastne diať po tomto one-shote. Pozrime sa najskôr na jasné a potvrdené informácie. Prvým dôkazom toho, že nie všetko sa reštartuje a nie všetko sa prečísluje, sú série X-Men: Blue a X-Men: Gold. Tímy z týchto sérií sa spoja v prvom cross-overi v rámci ResurrXion, ktorý ponesie názov Mojo Worldwide. Mojo je názov bytosti, ktorá pochádza zo sveta, kde je výroba filmov a televíznych relácií základom vlády, lebo sa tak udržiava masa zabavená (čo mi to len pripomína). A keď sa táto bytosť, posadnutá spájaním smrteľných televíznych show s realitou, dovalí na Zem, konfrontuje oba tímy s problémami, ktorým čelili v minulosti. Mali by sme tak možnosť vidieť staré osvedčené príbehy, vrátiť by sa mali niektoré zaujímavé charaktery a podobne. Mojo Worldwide odštartuje v X-Men: Blue #13 a v X-Men: Gold #13. Úprimne povedané, netuším, čo od toho čakať, tak si radšej počkajme na prvé náhľady.

 

Úplne novou sériou v rámci Marvel Legacy bude už skôr avizovaná sólovka Falcon. Nedávno boli zverejnené detaily ohľadom tvorivého tímu. Scenár bude písať Rodney Barnes a kresliť bude Joshua Cassara. O príbehu sme sa dozvedeli, že bude vychádzať priamo zo stránok Marvel Legacy #1 a že sa aktuálny Captain America vráti k svojmu pôvodnému alter-egu – Falconovi. V tejto sérii bude mať aj nového parťáka Patriota a spolu sa postavia proti známemu démonovi menom Blackheart. Tento Mephistov syn debutoval v komikse Daredevil #270 a myslím si, že môže ísť o naozaj zaujímavý duel.

 

 

Keď sa pozrieme na Marvel Legacy globálne, celkovo nás čaká 53 (nie nebude ich 52) sérií, ktoré budú vychádzať po už spomínanom one-shote. Budú tam nové série, série, ktoré budú pokračovať tam, kde boli pred Marvel Legacy a série, ktoré sa prečíslujú. Na priložených obrázkoch môžete vidieť ich zoznam spolu s číslom, ktorým sa začne daná séria v rámci Legacy a taktiež názov story arcu, ktorý sa odštartuje. Podľa týchto názvov sa dá napríklad dedukovať, že nás čaká cross-over Avengers a Champions s označením Worlds Collide. Story arcy v Daredevilovi – Mayor Fisk a v Defenders – Kingpins of New York zase naznačujú, že Kingpin sa stane veľmi dôležitou postavou. Okrem toho vidíme aj The Mighty Thor #700 – The Death of Mighty Thor, Invincible Iron Man #593 – The Search of Tony Stark, Incredible Hulk #709 – Return to Planet Hulk a podobne. Takže si dovolím tvrdiť, že sa v rámci Marvel Legacy máme na čo tešiť, nech vám hejteri tvrdia čokoľvek. 😉

 

 

Na záver bloku o Marvel Legacy prikladám tweet Dana Slotta, ktorý vám názorne vysvetlí, prečo bude mať Spider-man po novom číslo#789. Tak schválne, zorientovali ste sa?

 

 

V prehľade toho, čo nám včera Marvel nadelil bude asi stredobodom záujmu Deadpool a jeho snaha zabiť opäť celé Marvel univerzum. Okrem toho je tu ale kvantum veľmi zaujímavých pokračovaní, ale tam asi každý podľa svojho vkusu.

 

All-New Wolverine #22
The Avengers #9
Black Bolt #3
Champions #10
Daredevil #23
Deadpool Kills The Marvel Universe Again #1
Hawkeye #8
Iron Fist #5
Jessica Jones #10
Nick Fury #4
Secret Empire: Brave New World #3
Spider-Man #18
Spider-Man/Deadpool #19
Star Wars #33
Star Wars: Rogue One Adaptation #4
The Unstoppable Wasp #7
X-Men: Gold #7
All New Guardians of the Galaxy #5
Marvel Universe Ultimate Spider-Man vs. The Sinister Six #11
Marvel’s Thor: Ragnarok Prelude #1
Spider-Man: Master Plan #1

 

 

Ďalšie Marvel News sú na konci. Všimli ste si to okrúhle číslo? Pokiaľ najbližšie dni nepresedíme v kine na Spider-Manovi, budeme tu aj o týždeň. Dovtedy sledujte Multiverzum na FB a čítajte komiksy!

 

Zaujal ťa tento článok? Staň sa fanúšikom našej facebookovej stránky a buď pravidelne informovaný o všetkých novinkách. A ak chceš nahliadnuť do zákulisia, sleduj nás na Instagrame.