Site icon Multiverzum

Marvel News #50

Marvel Legacy nám okrem akéhosi nového začiatku prinesie aj nové postavy. Dva týždne pred odštartovaním tejto udalosti, nám Marvel Comics začal teasovať novú postavu, ktorá sa v Marvel univerze objaví. Nevieme, kto táto postava je, a ani aká bude jej úloha v rámci Marvel Legacy, avšak vďaka textu, ktorý obrázok spravádza, vieme aspoň meno – Voyager. Zaujímavé je to, že dátum, kedy by sme mali zistiť viac informácií je piatok, dva dni po premiére one-shotu Marvel Legacy. Vyskytli sa samozrejme rôzne špekulácie. Najzaujímavejšia je asi tá, že Voyager bude mať niečo spoločné s Fantastic Four. Bolo by to zaujímavé, ale možno to je len výstrel úplne mimo.

 

 

Už nejakú dobu nie je tajomstvom, že Human Torch a The Thing sa objavia spolu v jednej sérii s podtitulom Marvel 2 in One. Tú bude písať Chip Zdarsky a kresliť Jim Cheung. A podľa toho, ako sa Zdarsky vyjadril pre portál Newsarama, má so zvyšnými členmi Fantastic Four veľké plány. A niektoré by mohli znamenať aj návrat klasickej zostavy Fantastic Four. Ben a Johny sa totiž nachádzajú v situácii, že nevedia, čo sa stalo so zvyškom ich rodiny. Reeda a Sue pokladá svet za mŕtvych, ale špeciálne Johnny tento fakt nechce akceptovať. A tak sa táto dvojica vyberie na misiu, na ktorej sa budú snažiť zistiť, čo sa stalo s ich najbližšími. Čitatelia samozrejme vedia, že Reed, Sue, Franklin a Val sú v poriadku a dohliadajú na obnovu reality po udalostiach Secret Wars, avšak to sú čitatelia. Zdarsky na záver poznamenal, že Ben a Johnny budú robiť to, v čom bola Fantastic Four vždy najlepšia – skúmanie nových svetov a univerz a snaha toto skúmanie prežiť.

 

 

Walter Simonson je legenda. Jeho Thor z rokov 1983-1987 je veľmi populárny a mnohí ho považujú za jedného z najlepších Thorov vôbec. Vytvoril ocharakter Beta Ray Billa a mnoho iných vecí, ktoré čoskoro určite uvidíme aj na plátne vo filme Thor: Ragnarok. Je preto viac ako pozitívne, že v plánovanom Thor #700 opäť uvidíme jeho prácu pri tejto postave. Šéfredaktor Axel Alonso šéroval cez Twitter náhľad na stránku, ktorú Simonson nakreslil pre toto číslo a vyzerá skvele. Ako inak, bude tento komiks súčasťou Marvel Legacy a do predaja sa dostane 18. októbra.

 

 

V pondelok sa aj na našom FB objavila správa, že vo veku 69 rokov zomrel legendárny Len Wein. Jeho prínos pre komiksovú scénu je nepopierateľný a tak mu venujeme priestor aj v dnešných Marvel News. Ak náhodou neviete, o koho ide, spomeňte si napríklad na DC postavu Swamp Thinga, ktorú v roku 1971 spolu s Berniem Wrightsonom vytvoril. V roku 1974 s kresličom Johnom Romitom Sr. priniesli svetu Wolverina. Spolu s Daveom Cockrumom reštartli v roku 1975 X-Menov v komikse Giant-Size X-Men #1, ktorý pre mutantov znamenal nový a lepší začiatok. Nový line-up vtedy zahŕňal okrem Wolverina aj Storm, Nightcrawlera alebo Colossusa. A toto je len špička ľadovca jeho práce, ktorá zahŕňala také tituly, ako Superman, The Flash, New Teen Titans, Daredevil, Man-Thing a podobne.

 

 

To, že bol Len Wein pre mnohých inšpiráciou, odzkadľujú aj tweety iných známych komiksových mien. Vybral som ich len pár.

 

V prípade Toma Kinga ide o výskyt nicku, ktorý Len Wein používal v Marvel Comics – „Lively Len“.

 

Multiverzum a Marvel News sú už tento víkend súčasťou Comics Salon & IstroCON 2017. Na tejto akcii nás môžete vidieť konkrétne v sobotu 16.09. o 13.00 na prednáške Marvel pre začiatočníkov, na ktorej si preberieme, kde a ako je vhodné v tomto komiksovom svete začať. V nedeľu 17.09. o 10.00 zase budete môcť navštíviť prednášku Marvel News, ktorá vám zhrnie dianie v Marvel univerze v poslednom období a zoznámi vás s aktuálnou situáciou. Obe prednášky majú svoje eventy na FB, takže si ich nezabudnite odkliknúť, aby ste na tieto dva Marvel momenty náhodou nezabudli. ?

 

 

Tento týždeň to bola štandardne veľká nálož noviniek. Bodkou za eventom Secret Empire by mal byť one-shot Secret Empire: Omega. Pokračovať budú eventy Generations alebo Venomverse. Najočakávanejším komiksom je premiéra Runaways.

 

All-New Wolverine #24
Amazing Spider-Man #32
Ben Reilly: The Scarlet Spider #7
Deadpool #36
Defenders #5
Doctor Strange and the Sorcerers Supreme #12
Generations: Captain Marvel & Captain Mar-Vell #1
Gwenpool #20
Hulk #10
Marvel Universe Guardians of the Galaxy #22
Ms. Marvel #22
Old Man Logan #28
Rocket #5
Runaways #1
Secret Empire: Omega #1
Secret Warriors #6
Star Wars #36
Star Wars: Doctor Aphra #12
The Unbeatable Squirrel Girl #24
Uncanny Avengers #27
Venomverse #2
Weapon X #8
X-Men: Blue #11
Zombies Assemble 2 #2

 

 

Dostali ste sa na koniec 50. Marvel News! Ďakujem Marvelu, že mám stále o čom písať. Ďakujem vám, že tieto články stále čítate. A v neposlednom rade ďakujem mojej manželke, ktorá po mne tieto texty kontroluje a vďaka nej nevyzerajú tak, že ich písal niekto, kto neprešiel iba základnou školou. Oscarová ďakovačka je na konci. 😉

Sledujte Multiverzum na FB a čítajte komiksy!

 

Zaujal ťa tento článok? Staň sa fanúšikom našej facebookovej stránky a buď pravidelne informovaný o všetkých novinkách. A ak chceš nahliadnuť do zákulisia, sleduj nás na Instagrame.