Site icon Multiverzum

Marvel News #64

Minulý týždeň sa dočkala svojho vyvrcholenia 5-dielna miniséria Spider-Men II. Tá priamo nadväzovala na minisériu Spider-Men z roku 2012, kde sa po prvý raz stretli Peter Parker a Miles Morales. Jednou z otázok, ktorá nebola v pôvodnom komikse uzatvorená, bolo, kto je vlastne Miles Morales v klasickom univerze, do ktorého sa Peter úspešne vrátil z toho ultimátneho. Trvalo to 5 rokov a dočkali sme sa.

 

 

Kto teda ten druhý Miles Morales je? Nechcem spoilerovať a preto vám prezradím len toľko, že táto postava má naozaj skvelý background. Jej motívy dávajú zmysel a Bendis sa tu, naštastie, vyhol nejakým tuctovým a plochým schémam. Naopak, do vývoja tejto postavy dosť dramaticky zasiahol Kingpin a to v smere, ktorý som nečakal. Záver príbehu je síce už trochu nemastný-neslaný, ale zase má niekoľko momentov, ktoré ma potešili. Ak by sme porovnávali prvú minisériu Spider-Men s touto, asi by z toho vyšla lepšie tá pôvodná. Mala viac vtipu a lepšiu dynamiku príbehu. Na druhú stranu, som s pokračovaním nemal žiadny vážnejší problém a myslím si, že ide o dôstojné pokračovanie. Najmä scény, v ktorých Miles, ten ktorý je Spider-Man, rieši svoj osobný život a dôsledky toho, čo to znamená byť superhrdinom. A kto by mu v tomto smere vedel pomôcť viac ako ostrieľaný veterán Peter Parker. Ak máte teda tieto pavúčie postavy radi, neváhajte.

 

 

Pripravovaný mutatnský tím X-Men Red priberie v treťom čísle ďalšieho člena. K aktuálne ohlásenej zostave Jean Grey, Gentle, Namor, Nightcrawler, X-23, Trinary, Honey Badger (Gabby) pribudol Gambit. Ten tak dostáva po tohtotýždňovej novinke Rogue & Gambit priestor v ďalšej sérii. Správu priniesol samotný Marvel Comics v tlačovej správe. Nemohli v nej chýbať ani vzletné reči o tom, ako sa potrebujú mutanti spojiť, ako ich čaká obrovské nebezpečenstvo a zatiaľ utajený protivník. Isté je aktuálne ale to, že komiksu X-Men: Red #1 sa dočkáme 7. februára. Písať ho bude Tom Taylor a kresliť Mahmud Asrar.

 

 

Približne pred polrokom oznámil scenárista Brian Michael Bendis minisériu Punisher: End of Days. A ako správne predpokladáte, pred pár dňami potvrdil, že tento projekt sa vôbec nevyvíja. Bola to reakcia na otázku fanúšika na jeho blogu. Miniséria mala ísť v šľapajách komiksu Daredevil: End of Days, na ktorom okrem Bendisa pracovali aj mená ako David Mack, Klaus Janson a Bill Sienkiewicz. Nemalo ísť o priame pokračovanie, ale skôr o niečo ako „side-quel“ s Punisherom. Dôvodom by mala byť zaneprázdnenosť všetkých zainteresovaných. Bendis ale uviedol, že ak by sa Marvel rozhodol vzkriesiť tento projekt s ostatnými menovanými tvorcami, bude ho úplne podporovať. Určite to bude mať niečo spoločné aj s faktom, že Bendis, ako iste viete, z Marvelu odchádza. Mám pocit, že po jeho odchode o ňom píšeme častejšie ako pred tým. 😛

 

 

Pred týždňom sme priniesli správy o tom, že mnohé komiksové série čaká v priebehu nasledujúcich týždňov koniec. Potvrdené boli konce titulov Generation X, Hawkeye, Iceman, Luke Cage a The Unbelievable Gwenpool. Krátko na to prišlo potvrdenie o zrušení ďalšej. Tentokrát išlo o She-Hulk. Scenáristka Mariko Tamaki to potvrdila prostredníctvom Twitteru. Zošit She-Hulk #163 bol potvrdený ako posledný.

 

https://twitter.com/marikotamaki/status/945794041425227776

 

Cover posledného čísla She-Hulk #163

 

Tento týždeň sme sa dočkali hneď dvoch noviniek. Dvojica Rogue a Gambit odštartovala novú minisériu a Black Panther sa nám predstavil v príbehu o svojich začiatkoch.

 

Astonishing X-Men #7
Black Bolt #9
Captain America #697
Guardians Of The Galaxy #150
Hawkeye #14
Iceman #9
Iron Fist #76
Phoenix Resurrection The Return Of Jean Grey #2
Rise Of The Black Panther #1
Rogue And Gambit #1
Spider-Man #236
Star Wars #41
X-Men Gold #19
X-Men Grand Design #2

 

 

Ďalšie Marvel News sú na konci. Pokiaľ sa spamätáme z toho, že už končia dovolenky a začína sa naplno pracovať, budeme tu aj o týždeň. Dovtedy sledujte Multiverzum na FB a čítajte komiksy!

 

Zaujal ťa tento článok? Staň sa fanúšikom našej facebookovej stránky a buď pravidelne informovaný o všetkých novinkách. A ak chceš nahliadnuť do zákulisia, sleduj nás na Instagrame.