Site icon Multiverzum

Marvel News #71

Marvel pred pár dňami opäť rozvíril hladinu ohlásením novej udalosti, ktorú zatiaľ označuje ako „Fresh Start“. Vo videu šéf Marvel Comics C. B. Cebulski sľubuje nové série, nové kreatívne tímy a celkovo nové smerovanie. Čo už vo videu nespomína, dočkáme sa aj nového číslovania. Áno, nebolo to tak dávno, čo sa mnohé série prečíslovali v rámci Marvel Legacy. A máme to tu zas. Je síce dosť možné, že budeme svedkami akéhosi duálneho číslovania, kde budeme mať na obálke k dispozícii nové aj staré číslovanie, ale myslím si, že je to aj tak trochu na facku. Inventúru komiksových sérií a vznik ďalšej marketingovej udalosti chápem, ale ten zmätok, ktorý s číslovaním vytvárajú, je hrozný. Všetkého podstatného by sme sa mali dočkať v máji.

 

 

A čo o tomto reštarte zatiaľ vieme? Nového čísla #1 sa dočká séria Avengers. O reboot tejto tímovky sa postará Jason Aaron a Ed McGuinness, čo neznie vôbec zle. Sklamaní ale ostali fanúšikovia sérií US Avengers, Uncanny Avengers a Occupy Avengers, ktorí čakali, že sa tieto tituly po udalosti No Surrender vrátia. Ohlásenie tohto rebootu však znamená opak. Súčasťou tímu, okrem klasickej trojice Captain America, Iron Man a Thor Odinson, budú aj Black Panther, Captain Marvel a She-Hulk. Iba občas by mal byť súčasťou tímu aj Doctor Strange. Vcelku zaujímavá je plánovaná účasť Robbyho Reyesa – Ghost Ridera.

 

 

Súčasťou „sviežeho štartu“ bude aj Black Panther, ktorý, ako inak, odštartuje opäť od čísla #1. Pri kormidle ostane Ta-Nehisi Coates, ale Wakandu bude po novom kresliť Daniel Acuña. Príbeh by sa mal týkať záležitosti, ktorá nám bola naznačená v rámci Marvel Legacy #1 a to Wakanda ako intergalaktické impérium. Editor Will Moss okrem iného tvrdí, že to bude skvelý vstupný bod pre všetkých, ktorí chcú Black Panthera začať čítať, čo je v rámci enormného úspechu filmového spracovania viac ako logické tvrdenie. Celá táto situácia by mala byť nová aj pre T’Chall, a tak by mal čitateľ spoznávať nové skutočnosti spolu s kráľom Wakandy. Black Panther #1 dorazí 23. mája.

 

 

Do tretice sa v rámci Fresh Start-u reštartne séria Venom. Písať ju bude Donny Cates a kresliť Ryan Stegman. Ak berieme do úvahy fakt, že Venom tento rok oslavuje 30. výročie od prvého výskytu v komikse a rovnako sa tento rok dočkáme aj filmu s Tomom Hardym v hlavnej úlohe, bol tento marketingový reštart viac ako logický. Komiksu Venom #1 sa dočkáme 5. mája.

 

 

Osoby a obsadenie „svadby storočia“ už je známe dávnejšie. V komikse X-Men Gold #30 si áno povedia Kitty Pryde a Colossus. A práve kvôli tejto udalosti sa k X-Menom vráti aj legendárny Chris Claremont, ktorý napíše one-shot X-Men Wedding Special #1. Okrem neho sa na tomto komikse bude podielať aj Marc Guggenheim, Kelly Thompson a kresliči Greg Land, Marika Cresta a ďalší. Svadobného špeciálu sa dočkáme 16. mája.

 

 

Jubilejné číslo The Amazing Spider-Man #800 bude v predaji koncom mája a bude to predposledné číslo, ktoré ešte napíše Dan Slott. Ten po rokoch od Spider-Mana odchádza a nahradiť by ho mal Nick Spencer. Ak ešte toto číslo nemáte objednané, neváhajte. Tento 80-stranový zošit bude stáť určite za to. O cover sa postará Alex Ross.

 

 

Lando Calrissian sa dočká vlastnej 5-dielnej minisérie, ktorá sa bude volať Lando: Double or Nothing. Komiks sa bude odohrávať pred udalosťami očakávaného filmu Solo: A Star Wars Story. Scenár napíše Rodney Barnes (Falcon). Miniséria bude premiérovať krátko po uvedení filmu. Môže totiž obsahovať spoilery. Pôjde už o druhú minisériu pre tento charakter. Tá prvá, od tvorivej dvojice Charles Soule a Alex Maleev, vyšla v roku 2015.

 

 

Aj včera nám Marvel naservíroval množstvo zaujímavých noviniek. Odštartovala nová miniséria Doctor Strange: Damnation a o kameňoch nekonečne sa dozvieme viac v Infinity Countdown Prime. Vyvrcholenia sa dočká séria Punisher: The Platoon.

 

Amazing Spider-Man #796
Astonishing X-Men #8
Avengers #681
Black Panther Annual #1
Daredevil #599
Deadpool Vs Old Man Logan #5
Defenders #10
Doctor Strange: Damnation #1
Generation X #87
Incredible Hulk #713
Infinity Countdown Prime #1
Luke Cage #170
Mighty Thor #704
Monsters Unleashed #11
Punisher: The Platoon #6
Star Wars: Doctor Aphra #17
Tales Of Suspense #102
Venom #162
X-Men Gold #22

 

Ďalšie Marvel News sú na konci. Pokiaľ si redakcia nepovie, že sa sťahuje do Wakandy a časť z nej nevstúpi do radov Dora Milaje, budeme tu opäť vo štvrtok. Dovtedy sledujte ďalej Multiverzum na FB a čítajte komiksy!

Zaujal ťa tento článok? Staň sa fanúšikom našej facebookovej stránky a buď pravidelne informovaný o všetkých novinkách. A ak chceš nahliadnuť do zákulisia, sleduj nás na Instagrame.