Site icon Multiverzum

Seriálový Resident Evil mieri na Netflix

Netflix oficiálne oznámil hranú seriálovú adaptáciu legendárnej hry Resident Evil z dielne herného štúdia Capcom. Seriál bude sledovať dve samostatné príbehové línie. V prvej uvidíme sestry Jade a Billie Wesker a ich príchod do Raccoon City. Postupne zisťujú, že Raccoon City nie je obyčajné mesto a aj ich otec môže byť súčasťou temného tajomstva. Tajomstva, ktoré môže zničiť svet.

V druhej línii skočíme desať rokov do budúcnosti, v ktorej na Zemi žije už len 15 miliónov ľudí a viac ako 6 miliárd monštier. Jade, ktorá už je tridsiatnička, s ťažkosťami prežíva v tomto novom svete a zároveň ju strašia tajomstvá z minulosti, ktoré sa týkajú jej sestry a otca. Ale aj jej samej.

„Resident Evil je moja najobľúbenejšia hra všetkých čias. Som nadšený, že môžem rozrozprávať ďalšiu kapitolu tohto úžasného príbehu a priniesť ho na Netflix a zároveň ho tak ukázať celému svetu. Seriál bude pre skalných fanúšikov, ale aj pre úplných nováčikov. Bude plný „starých známych, ale aj vecí – krvavých a šialených – ktoré ľudia ešte nikdy nevideli,“ vyjadril sa producent Andrew Dabb (Supernatural).

Resident Evil 3

Prvé dve epizódy ako režisér zastreší Bronwen Hughes (The Walking Dead), ale inak sa o tíme, ktorý sa bude podieľať na tvorbe, veľa nevie. Zverejnený nebol ani dátum premiéry. Celkovo by sme sa mali dočkať ôsmich hodinových epizód.