Site icon Multiverzum

Watchmen – Jeden z top momentov SDCC

V roku 1985 priniesli Alan Moore a Dave Gibbons 12-dielnu sériu Watchmen, ktorá zmenila pohľad na superhrdinov. Základnou sa stala otázka – Kto stráži strážcov? Tento príbeh, ktorý v roku 2009 veľmi dobre adaptoval Zack Snyder, je zasadený do alternatívneho sveta, kde sú superhrdinovia pevne ukotvení. Sledujeme ich vplyv na zásadné historické udalosti, ako napríklad Vojnu vo Vietname, Nixona v úrade prezidenta a jadrovú vojnu, ktorá je na spadnutie. Príbeh nemá šťastný a ani vyslovene uzatvorený koniec, a ak ste ho ešte nečítali, vrelo vám ho odporúčam. Je to komiksová biblia.

O čom ale bude seriál? Tvorca Damon Lindelof sa už dávnejšie vyjadril, že pôjde o sequel, aj keď nechcel použiť práve toto slovo. Budeme sledovať dianie desiatky rokov po udalostiach filmu. Nepôjde ale o svet, ktorý by sa podobal na ten náš. Pôjde o alternatívnu históriu a čiastočne sci-fi. Príbeh bude sledovať skupinu Seventh Calvary, ktorá preberie Rorschachovu legendárnu masku a pod zástavou myšlienky „bielej nadvlády“ začne útočiť na policajtov. Tí, kvôli ochrane preberú tiež masky, aby boli ako-tak krytí. Na scéne sa ukážu aj superhrdinovia, čakať môžeme konšpiráciu v pozadí a možno sa vráti aj Dr. Manhattan.

Na záver len dodám, že autor komiksu Watchmen Alan Moore s touto adaptáciou, samozrejme, nie je spokojný. Čakali sme ale niečo iné?

Premiéra je naplánovaná na október 2019.

 

Zaujal ťa tento článok? Staň sa fanúšikom našej facebookovej stránky a buď pravidelne informovaný o všetkých novinkách. A ak chceš nahliadnuť do zákulisia, sleduj nás na Instagrame.