Site icon Multiverzum

Žoldnéř 2 : Tajemná formule – Vincente Segrelles

Vy, čo ste neodolali prvému dielu tejto komiksovej lahôdky, ktorú miloval aj slávny Federico Fellini, už tušíte, čo od Žoldniera čakať. Okrem klasického hrdinského eposu o chlapíkovi v zbroji, ktorý lieta na prerastenom gekonovi, sa môžete tešiť predovšetkým na nádherné výtvarné spracovanie. Celý komiks je sériou pracne a poctivo namaľovaných olejomalieb a druhý diel svojho predchodcu ešte prekonáva v detailoch, textúrach aj kompozícii.

Príbehovo sa séria rozbieha práve teraz a náš žoldnier, ktorý bol v prvom dieli viac-menej nahrubo načrtnutou postavou, dostal omnoho presnejšie kontúry, a aby to bola hrdinská fantasy, ako sa patrí, dostal aj dôstojného protivníka.

Jeho Moriartym, Jokerom a Lexom Luthorom v jednom sa stáva starý, zradný a prefíkaný alchymista menom Claust. Táto paródia na Fausta v červenom plášti vďačí za svoju moc vedomostiam, ktoré mu poskytuje skupina mníchov z tibetského kláštora za to, aby neprezradil existenciu ich duchovného útočiska.

Jedného dňa to však Claust trochu preženie a ukradne im tajomnú formulu na výrobu záhadnej zbrane, s pomocou ktorej môže ovládnuť svet… Mnísi si na pomoc privolajú žoldniera a pribalia mu aj krásnu Amazonku v lesklej zbroji. Tá žoldnierovi pripraví niekoľko prekvapení, ale aj príjemné brnenie v chúlostivých partiách…

Súčasťou knihy je opäť esej od samotného autora. Dozviete sa v nej, koľko mu trvala príprava prvého dielu, ako pristupoval k pokračovaniu príbehu, ale aj kopec zaujímavých insightov o použitých zbraniach a doplnkoch, ktoré postavy využívajú. Tieto eseje ma na celom komikse bavia asi najviac, málokedy má čitateľ možnosť takto nakuknúť do autorovej kuchyne.

Za recenzný výtlačok ďakujeme vydavateľstvu CREW.

Komiks si môžete kúpiť tu!