Site icon Multiverzum

Cruella – Disney má vlastnú Harley Quinn

Film 101 dalmatíncov je klasika štúdia Disney z roku 1996. Ako Cruella de Vil, ktorá sa snaží vytvoriť zo šteniatok dalmatíncov štýlové módne kúsky, tu hviezdila Glenn Close. A keďže žijeme dobu, v ktorej sa to hemží pokračovaniami, prequelmi, rebootmi a podobnými záležitosťami, ktoré si práve netykajú s originalitou, už v máji tohto roka by sme sa mali dočkať prequelu bodkovaných psích dobrodružstiev. Nepôjde ale o spin-off niektorého šteniatka, aj keď nehovorme to nahlas, lebo nás niekto v štúdiu bude počuť a zrealizuje to. Vlastného filmu a svojim spôsobom originu sa dočká protipól Slobody zvierat – Cruella.

Mladú Cruellu de Vil stvárni Emma Stone a hneď na úvod je nutné poznamenať, že jej táto úloha na prvý pohľad sedí. Neviem sa však zbaviť dojmu, ako by chcel Disney Cruellu definovať ako niečo medzi Jokerom a Harley Quinn. Už v traileri je naznačené komplikované duševné rozpoloženie hlavnej hrdinky. Je to vypočítavosť alebo šialenstvo?

Problémom tohto filmu môže byť dosť ťažko definovateľná cieľová skupina. Nemyslím si totiž, že medzi deťmi pôjde o vyslovene hit a dospelé obecenstvo asi nebude zaujímať origin zloducha, ktorý má ambíciu likvidovať šteniatka. Možno to však Emma Stone zachráni a pritiahne davy divákov.

Premiéra je naplánovaná na 27. mája.