Site icon Multiverzum

Jungle Cruise – The Rock opäť v džungli

Nebudem preháňať, ak skonštatujem, že posledné roky je Dwayne „The Rock“ Johnson magnetom na úspešné filmy. Za všetky stačí spomenúť sériu Jumanji alebo automobilovú telenovelu Fast & Furious. A práve v duchu série Jumanji sa ponesie najnovšia adaptácia tematického parku z portfólia spoločnosti Disney.

Adaptovať tematický park môže byť komplikované, najmä ak ide o atrakciu, kde vás posadia do lode a „prevezú dobrodružstvom“. V podobnom duchu sa bude niesť aj film Jungle Cruise, až na to, že v lodi budú sedieť Dwayne Johnson a Emily Blunt. Trailer nám ukázal, že o akciu, dychberúcu prírodu, hádanky a dobrodružstvo nebude určite núdza. Nosná bude pre celkový dojem chémia medzi Dwaynom a Emily, čo podľa traileru ťažko odhadnúť. Príbehovo pôjde o cestu z bodu A do bodu B, kde našich hlavných hrdinov bude poháňať snaha spasiť svet a hlavného záporáka pravý opak. V rámci žánru rodinnej dobrodružnej zábavy to môže stačiť, ale nič viac ako tuctový letný popcorn by som asi nečakal.

Na režisérskej stoličke sedí Jaume Collet-Serra, ktorý má na konte napríklad horory The Shallows alebo Orphan. Meno tohto rodáka z Barcelony sa spája aj s réžiou komiksovky Black Adam.

Premiéra je naplánovaná na 23. júla 2020.