Site icon Multiverzum

Marvel News #10

Keď Marvel po prvý raz ohlásil sériu U. S. Avengers, bol som viac pobavený ako zaujatý. V mojom osobnom rebríčku hlúpych nápadov obsadila okamžite jedno z popredných miest. Nezaujala ma zostava a koncept patriotistickejšej série mi vyčaril úsmev vždy, keď som na ňu opätovne narazil. Marvel to ale s touto sériou rozbehol vo veľkom štýle a to, čo vyzeralo ako zlý vtip, sa aktuálne pasuje do pozície ťaháku. Aspoň Marvel sa o to snaží. Prispieť by k tomu mala aj séria viac ako 50-tich variant coverov pre každý z amerických štátov samostatne. Každý štát vyfasoval svojho hrdinu a ak dáte všetky covery do správneho poradia získate, hádajte čo? Americkú zástavu! Patriotizmus až z neho bolí hlava. Celkový pohľad môžete vidieť na obrázku dole, covery samostatne uvidíte na tomto linku.

 

 

 

Portál Bleedingcool opäť uverejnil odhady predajnosti uplynulého týždňa a Marvel si v tomto rebríčku ukoristil spolu 3 miesta. Do TOP 10 sa dostal Amazing Spider-Man #21 (6. miesto), Black Panther #8 (9. miesto) a desiatku uzavrela premiéra série Thanos #1. Menším sklamaním je absencia komiksov Jessica Jones #2 alebo Infamous Iron Man #2.

 

 

Odhady predajnosti sú jedna vec, reálne čísla druhá. V prvých odhadoch to totiž vyzeralo, že sa sérii Champions veľmi nedarí. Respektíve, že prvé číslo až tak nezaujalo. Keď sa však pozrieme na predajnosť v mesiaci október, sú Champions na peknom druhom mieste s predajom 328-tisíc kusov. Nasleduje ich teamovka Doctor Strange Sorcerers Supreme s necelými 150-tisícami predaných výtlačkov. Do TOP 10 sa dostali aj Civil War II #6 (7. miesto) a finále série Darth Vader #25 (8. miesto). Kompletný rebríček nájdete tu.

 

 

Veľmi zvláštne veci sa dejú okolo série Unworthy Thor. Určite si pamätáte prekvapenie, keď sa z ohlásenej ongoing série stala iba 5-dielna miniséria. Pred pár dňami sa objavila informácia, že od tretieho čísla sa už nepočíta s kresličom Oliverom Coipelom. Pár dní po zverejnení sa však táto správa vyvrátila a oznámilo sa, že od tretieho čísla bude Coipelovi pomáhať Kim Jacincto. Marvel bližšie nešpecifikoval dôvod týchto „tanečkov“, ale vcelku solídne rozbehnutej sérii to určite nepomôže.

 

 

Event Inhumans vs. X-men už pomaly klope na dvere a Marvel nedávno zverejnil dva nové variant covery ku komiksom Uncanny X-Men #16 a Extraordinary X-Men #17. Za krajší považujem druhý menovaný, ktorý nakreslil Jorge Molina a plánované vydanie je 28.12. Variant pre Uncanny X-Menov nakreslil Tradd Moore a dočkáme sa ho 21.12.

 

 

O pripravovanom seriálovom spracovaní Inhumas sme vás nedávno informovali. Pred pár dňami sa objavili informácie o novej komiksovej sérii Royals. Tá sa zameria na klasických inhumanov ako Medusa, Black Bolt, Crystal a Gorgon. Budeme sledovať ich výpravu do vesmíru, kde budú hľadať svoje korene a pokúsia sa nájsť odpovede na otázky týkajúce sa Terrigenesis. Obálka ma síce veľmi nezaujala, ale séria to môže byť viac ako zaujímavá.

 

 

Keď sa pozrieme na zoznam komiksov, ktoré včera Marvel vydal, je tam hneď niekoľko headlinov. Civil War II sa v siedmom čísle pokúsi vylepšiť si pokazenú reputáciu, dočkáme sa finále Death of X alebo aj príbehov Han Sola. Z premiérových titulov sa veľa čaká od Venoma a zaujímavý bude určite aj štart Ultimates 2.

 

 

All-New X-Men Annual #001
Amazing Spider-Man Annual #001
Cage! #02 (of 04)
Captain Marvel #010
Civil War II #007
Death of X #04
Doctor Strange and the Sorcerers Supreme #002
Empress #07 (of 07)
Enchanted Tiki Room #002
Han Solo #05 (of 05)
Marvel Tsum Tsum #004
Mighty Thor #013
Moon Girl and Devil Dinosaur #013
Prowler #002
Spider-Gwen v2 #014
Star Wars #025
Ultimates 2 #001
Venom #001
X-Men ’92 #009

 

Jubilejné 10. Marvel News sú za nami. Pokiaľ komplet redakciu neobsadia do práve natáčaných Game of Thrones, budeme tu aj ďalší štvrtok. Sledujte Multiverzum na FB a čítajte komiksy!

 

Zaujal ťa tento článok? Staň sa fanúšikom našej facebookovej stránky a buď pravidelne informovaný o všetkých novinkách!

(zdroj: newsarama  cbr)