Site icon Multiverzum

Marvel News #109: Punisher verzus Malekhitove hordy

V úvode dnešných Marvel News sa pozrieme do komplikovaného sveta úmrtí a vzkriesení sveta X-Menov. Ohlásených je ale aj množstvo nových postáv ako napríklad Spider-Manov sidekick alebo partia z Ázie. Samozrejme, ako už býva posledné týždne dobrým zvykom, pozrieme sa na novinky z pripravovaného eventu War of the Realms. A na záver budeme spolu s Black Cat kradnúť. Ako vidíte, aj tento týždeň je to pestré a tak poďme na to.

Venom #11 – variant cover – Mike Mayhew

Sledovať, kto je živý a kto mŕtvy, je vo svete X-Menov dosť náročné. Podľa posledného edičného plánu sa v komikse Uncanny X-Men #17 máme pripraviť na smrť jedného z X-Menov. Nevieme síce o koho pôjde, ale Wolverine a Cyclopse vyzerajú byť nad hrobom naozaj zdrvení. Aj keď, núka sa im odkázať, aby to tak neprežívali. Však pri najbližšom reštarte sa tá postava vráti. 😉 Spolu s číslom #17 bolo zverejnené aj číslo #18, na ktorom vidíme Emmu Frost ako novú Black Queen zlosynov z Hellfire klubu a Mystique, ktorá je odetá celá v bielom. Samozrejme sa špekuluje o tom, že v spomínanej smrti by mohol mať prsty práve Hellfire klub, ale na definitívne potvrdenie si budeme musieť počkať na máj, kedy oba zošity pôjdu do predaja.

Fanúšikovia série Friendly Neighborhood Spider-Man sa v šiestom zošite, ktoré je naplánované na máj, dočkajú nového pavúčieho hrdinu. Bude mať meno Spider-Bite a veľa sa toho zatiaľ o ňom nevie. Podľa coveru, ktorý bol zverejnený, sa špekuluje o tom, že by malo ísť o mladšieho sidekicka. Otázne je, či bude mať schopnosti a ak áno, tak aké. Podľa oficiálneho sprievodného textu tohto čísla by mal byť ale Spider-Bite riešením pre obrovský problém, ktorý ohrozuje celú Zem. Ak by išlo o sidekicka, nebolo by to v Spider-Manovom prípade po prvý raz. V roku 2012 priniesli Dan Slott a Humberto Ramos postavu menom Alpha, ktorá ale nebola veľmi populárna. Medzi jej schopnosti patrila sila, rýchlosť a vytváranie energetických výbojov. Neostáva nič iné, len čakať, čo si pre nás scenárista Tom Taylor a kreslič Yildiray Cinar pripravili.

Spider-Man a Spider-Bite

Pokračovanie audiodrámy Wolverine: The Long Night bolo ohlásené už dávnejšie. Wolverine: the Lost Trail bude priamo nadväzovať na udalosti svojho predchodcu a Logan by sa tu mal vybrať do Louisiany, kde bude hladať nezvestných ľudí a mutantov. Nedávno bol zverejnený trailer, v ktorom môžeme počuť aj Richarda Armitaga, ktorý si zopakuje úlohu Wolverina. 10-dielny podcast bude vonku koncom roka.

V rámci eventu War of the Realms sa primárne hovorí o útoku na Manhattan. Terčom však budú aj iné miesta na Zemi a jedným z nich bude Ázia. Tam má namierené Sindr, kráľovna Muspelheimu a veliteľka légií ohnivých démonov. Zabrániť v jej dobyvačných plánoch sa bude snažiť partia superhrdinov v tie-in minisérii New Agents of Atlas od Grega Paka a Gang-Hyuk Lima. A kedže sa dianie bude odohrávať v Ázii, je vcelku logické, že aj tím má ázijské korene. Okrem známych postáv ako Shang-Chi, Silk alebo Amadeus Cho, nám séria prinesie aj niekoľko nových. Crescent a Luna Snow sú postavy známe z hry Marvel Future Fight pre mobilé telefóny. White Fox bola zase predstavená v hre Contest of Champions a Aero a Sword Master sú z čínskej digitálnej platformy NetEase. Všetci teda budú mať premiéru v rámci komiksu, respektíve mimo-ázijského trhu. Okrem toho tu bude aj úplne nová postava menom Wave, ktorá pochádza z Filipín.

Agents of Atlas

A máme tu ešte jednu správu v rámci rubriky War of the Realms. Zverejnené boli prvé náhľady z minisérie War of the Realms: Punisher, v ktorej bude mať Punisher zaujímavú úlohu. Bude chrániť pacientov a personál nemocnice pred Malekithovými hordami. A že sa s nimi nebude párať, je jasné už z prvých obrázkov.

Felicia Hardy, známejšia ako Black Cat, má rada pekné a luxusné veci. Má schopnosti, ktoré ju dostanú do akejkoľvek vily, trezora alebo múzea a tak si tieto veci vie zadovážiť. Vďaka týmto skutkom sa však musí mať na pozore a okrem polície a Spider-Mana bude musieť unikať ešte pred niekým – Odessou Drake. Boss cechu newyorských zlodejov má pre ňu pripravené krušné chvíle. Prvá ongoing série postavy, ktorá sa opäť dostala na pretras najmä vďaka nedávnej PS4 hre, bude vonku v priebehu júna. Napíše ju Jed Mackay s kresbou Travela Foremana.

Black Cat

Ultimátnu melu sľubuje miniséria Hulkverines, v ktorej si to rozdá Wolverine, Hulk a Weapon H. Pokračovania svojich príbehov sa dočká Old Man Quill alebo Miles Morales.

Age Of X-Man – The Amazing Nightcrawler #1
Avengers #15
Avengers: No Road Home #2
Black Order #4
Black Widow #2
Doctor Strange #11
Friendly Neighborhood Spider-Man #3
Guardians Of The Galaxy #2
Hulkverines #1
Love Romances #1
Marvel’s Avengers Endgame Prelude #3
Miles Morales: Spider-Man #3
Old Man Quill #2
Return Of Wolverine #5
Shuri #5
Solo A Star Wars Story Adaptation #5
Uncanny X-Men #12
Unstoppable Wasp #5
Venom #11
Wolverine: Infinity Watch #1

Ďalšie Marvel News sú na konci. Pokiaľ si aj naša redakcia neudelí jarné prázdniny, budeme tu aj o týždeň. Dovtedy sledujte ďalej Multiverzum na FB a čítajte komiksy!

Zaujal ťa tento článok? Staň sa fanúšikom našej facebookovej stránky a buď pravidelne informovaný o všetkých novinkách! A ak chceš nahliadnuť do zákulisia, sleduj nás na Instagrame.