Site icon Multiverzum

Marvel News #141 : Winter Soldier terčom útoku!

Aké by to boli Marvel News bez noviniek zo sveta X-Menov? Máme aj náhľad na štart série Falcon & Winter Soldier a o niečo viac sa nám predstaví škola pre čarodejníkov.

Goblin Queen je späť!

V rámci Dawn of X bola už dávnejšie avizovaná tímovka Hellions. Tá je naplánovaná na marec a vytvoria ju scenárista Zeb Wells a kreslič Stephen Segovia. Nedávno bol zverejnený teaser, na ktorom vidíme Madelyne Pryor, známu skôr ako Goblin Queen, ako stojí nad pentagramom s textom „She’s back…“. V akej úlohe sa Goblin Queen vráti na scénu, je otázne, avšak to, že členovia tímu Hellions – Mister Sinister, Havok, Psylocke, Wild Child, Nanny, Orphan Maker, Empath a Scalphunter – sú súčasťou pentagramu, neveští nič dobré.

Hellions
Jean Grey a Emma Frost

O sérii Giant-Size X-Men sme už písali v minulom čísle, v ktorom sme zrekapitulovali všetky novinky týkajúce sa X-Menov. Jonathan Hickmen tu bude rozprávať príbehy najznámejších mutantov a na pomoc si prizve vždy iného kresliča. V prvom čísle budú hrať hlavnú úlohu Jean Grey a Emma Frost. O kresbu sa postará Russel Dauterman, ktorého prácu môžeme poznať zo série Mighty Thor alebo War of the Realms.

„X-Meni sú moja životná láska. Sú dôvodom, prečo som začal čítať komiksy a veľkým dielom prispeli aj k tomu, že som sa chcel stať komiksovým umelcom. Kresliť tento príbeh je teda splnený sen,“ povedal Dauterman. „Veľmi sa teším na prácu s Jonathanom a Mattom (Matt Wilson – kolorista). Som veľký fanúšik toho, ako Jonathan a jeho kolegovia revitalizovali X-Menov. Som veľmi rád, že toho môžem byť súčasťou.“

Jean Grey and Emma Frost

Zošit Giant-Size X-Men: Jean Grey and Emma Frost je naplánovaný na 26. februára a Marvel zverejnil aj prvý náhľad.

Pripravte sa na prvý semester!

„Bude to veľmi zábavné a magické a divné a vzrušujúce a presne také, aké chcete od Marvel komiksu.“ Takto opísal blížiacu sa sériu Strange Academy jej scenárista Scottie Young. O niečo viac sa o pripravovanej škole pre čarodejníkov dozviete v ďalšom zverejnenom traileri.

Niečo pre zberateľov

Ak patríte medzi fanúšikov variant coverov, Marvel nedávno zverejnil pre svoje pripravované série dva, ktoré by vám určite nemali ujsť. Sólovka Spider-Woman sa dočkala skvelej obálky od umelca menom Stanley „Artgerm“ Lau. O niečo menej dramatická je variant obálka k prvému zošitu série Wolverine od Skottieho Younga.

Kto chce zabiť Buckyho?

Ešte pred tým, ako sa na platforme Disney+ dostane k slovu seriál Falcon and the Winter Soldier, budú si môcť fanúšikovia komiksu prečítať 5-dielnu minisériu Falcon & Winter Soldier. V jej začiatku sa niekto pokúsi zabiť Buckyho. Následne, ako môžeme vidieť aj na zverejnených náhľadoch, sa Winter Soldier a Falcon stretnú v miestnosti, ktorá je plná mŕvych federálnych agentov. Na tak malom priestore tu máme hneď niekoľko záhad a to nie je všetko. Na sformovanú dvojicu čaká vyšetrovanie toho, kto je nový líder Hydry a budú tiež musieť zastaviť pripravovaný masový útok na civilistov. Sériu napíše Derek Landy a nakreslí Federico Vincentini. Prvé číslo pôjde do predaja 26. februára.