Site icon Multiverzum

Marvel News #42

Minulý týždeň sa rozbehla miniséria Spider-Men II a ak náhodou netušíte o čo ide, dajme si malú rekapituláciu. V roku 2012 vyšla séria, v ktorej sa po prvý raz stretol Peter Parker a Miles Morales. Obaja zastávali vo svojich univerzách pozíciu Spider-Mana. Parker v klasickom a Miles v ultimátnom. Vďaka Mysteriovmu expetrimentovaniu s prechodmi medzi dimenziami sa Parker dostáva do univerza Milesa Moralesa a čaká ho tam niekoľko prekvapení. Všetci vedia, že Peter Parker je Spider-Man. Alebo lepšie povedané, bol, keďže je v tomto univerze mŕtvy. Na scéne sa samozrejme objaví aj aktuálny Spider-Man v Milesovom prevedení a začne sa tak pátranie po tom, čo sa vlastne stalo a ako dať všetko opäť do poriadku. Séria to je veľmi svižná a relatívne jednoduchá. Má vtipné, ale aj vážne momenty, ktoré primárne plynú z faktu, že obe dimenzie sa v mnohích veciach líšia. Myslím, že nikoho neprekvapí, že sa nakoniec Peterovi podarí vrátiť do svojej reality a práve tam to začne byť zaujímavé. Dá si totiž do internetového vyhľadávača meno Miles Morales a je evidentne vykoľajený z toho, čo nachádza. Čitateľ sa to samozrejme nedozvedel a musel čakať 5 rokov, kým sa Bendis k svojmu príbehu vrátil. Ako sa teda prvé číslo podarilo a čo sme sa dozvedeli?

 

 

Prvé číslo Spider-Men II nám samozrejme nevyloží všetky karty na stôl. Veľa sa toho nedozvedáme a na základnú otázku, kto je Miles Morales dostávame len veľmi kusú odpoveď, ktorá opäť len vytvorí ďalšie otázky. Peter a Miles však už nemusia cestovať naprieč realitami, keďže aktuálne obývajú tú istú. Ich interakcia je zaujímavá, vtipná a na pokračovanie série sa teším. Najmä, keď bude Milesova identita naozaj dobrým twistom. Ak ste pôvodnú minisériu nečítali, môžete sa pustiť do tohto pokračovania, ale myslím si, že sa oberiete o časť zážitku. Preto odporúčam si najskôr prečítať pôvodnú sériu Spider-Men. Druhého čísla Spider-Men II sa dočkáme 16. augusta.

 

 

V Marvel News #40 som písal o nie prílíš presvedčivom štarte minisérie Edge of Venomverse. Kým v prvom čísle sme sledovali X-23, v druhom čísle je s Venomom spojená Gwenpool. Gwenpool nepatrí medzi postavy, ktoré by mi nejako extra sedeli a založené to je asi na mojej averzii voči Deadpoolovi. Aj druhé číslo Edge of Venomverse sa drží uletenosti tejto postavy a prinieslo tak niečo úplne iné ako číslo prvé. Dianie je jednoduché, trochu infantilné, miestami zábavné, občas otravné a drží sa štruktúry, ktorú sme už videli pred dvoma týždňami. Opäť tu máme postavu posadnutú Venomom, ktorá zažije nejaký minipríbeh v rámci svojho univerza a následne zmizne niekam, nevedno kam. Netvrdím, že je to zlé, ale príbehy to stavia do úlohy prológu, ktorý má problémy zaujať samostatne, bez vízie väčšieho eventu. Uvidíme, či sa v čísle #3 podarí Ghost Riderovi zlepšiť skóre.

 

 

Mavel Generations sa už pomaly blíži a tak je logické, že hype vlna sa bude zvyšovať. Desaťdielna séria, ktorá popáruje starých aj nových hrdinov, začne vychádzať v auguste a nové číslo bude pre nás pripravené každý týždeň. Ak si chcete pripomenúť, o čo ide, vypočuť si dramatickú hudbu a nejaké tie univerzálne PR reči, prikladám nedávno vydané video. 😉

 

 

Už od prvého ohlásenia crossoveru Weapons of the Mutant Destruction bolo jasné, že k tomu príde. Tajomná Batch H obsahovala niečo, čo všetci odhadovali na mix Hulka a Wolverina. Teraz už je definitívne isté, že tieto dohady boli správne. Nová Weapon H sa objaví v polovici augusta v komikse Totally Awesome Hulk #22. Tento komiks bude aj záverečným číslom crossoveru, v ktorom spájajú sily Amadeus Cho a tím Weapon X. Uvidíme, ako sa s Weapon H vysporiadajú.

 

 

Ak vás bavia minisérie, v ktorých je Deadpool proti inému hrdinovi (naposledy napr. Punisher), máme pre vás dobrú správu. Na október tohto roka je ohlásená 5-dielna miniséria Deadpool vs Old Man Logan. Písať ju bude Declan Shalvey a kresliť Mike Henderson.

 

 

Udalosťou tohto týždňa bude jednoznačne štart tímovky Astonishing X-Men. Sledovať sa určite oplatí aj pokračovanie eventu Secret Empire, prípadne druhé číslo série Peter Parker: The Spectacular Spider-Man. Vyvrcholenia sa dočká miniséria Darth Maul.

 

All-New Guardians of the Galaxy #6
Amazing Spider-Man: Renew Your Vows #9
America #5
Astonishing X-Men #1
Daredevil #24
Deadpool Kills the Marvel Universe Again #2
Doctor Strange #23
Invincible Iron Man #9
Luke Cage #3
The Mighty Thor #21
Marvel’s Thor: Ragnarok Prelude #2
Monsters Unleashed #4
Ms. Marvel #20
Peter Parker: The Spectacular Spider-Man #2
Royals #5
Secret Empire #6
Secret Empire: Brave New World #4
Spider-Man 2099 #25
Star Wars: Darth Maul #5
Star Wars: Poe Dameron #17
Totally Awesome Hulk #21
X-Men: Gold #8
U.S.Avengers #8
and Ultimates 2 #9

 

 

Ďalšie Marvel News sú na konci. Keďže zo San Diega sa nám neozvali a asi sa už ani neozvú, s najväčšou pravdepodobnosťou tu budeme aj o týždeň. Dovtedy sledujte Multiverzum na FB a čítajte komiksy!

 

Zaujal ťa tento článok? Staň sa fanúšikom našej facebookovej stránky a buď pravidelne informovaný o všetkých novinkách. A ak chceš nahliadnuť do zákulisia, sleduj nás na Instagrame.