Site icon Multiverzum

Získa Deadpool Zlatý glóbus?

Sezóna filmových ocenení sa už pomaly rozbieha a prvou lastovičkou sú už tradične nominácie na Zlaté glóbusy. Toto ocenenie je trochu v tieni známejších Oscarov, ale myslím si, že si aj tak zaslúži našu pozornosť. Najmä ak v nomináciách nájdeme seriály a filmy, ktoré nás žánrovo zaujímajú.

Deadpool je film, ktorý sa podaril a urobil do sveta naozaj dieru. A nezabudli na to ani pri nomináciách na Zlatý glóbus. Film získal nomináciu pre najlepší film v kategórii muzikál alebo komédia a Ryan Reynolds nomináciu za najlepší mužský herecký výkon v komédii alebo muzikále. Ak sa vám nezdá táto kategória, spomeňme si na minuloročného Marťana, ktorý ju vyhral.

 

(zdroj: Fox)

 

Veľmi sympatické sci-fi Arrival získalo tiež dve nominácie. Za najlepší ženský herecký výkon v kategórii dráma získala nomináciu Amy Adams. Nomináciu za najlepšiu filmovú hudbu získal Jóhann Jóhannsson.

V kategórii najlepší animovaný film sa zišli filmy Kubo and the Two Strings, Sing, Moana, Zootopia a My Life as a Zuchini. Sing a Moana naviac získali aj nominácie v kategórii najlepšia filmová pieseň.

 

(zdroj: Disney)

 

V seriálových vodách je žánrové zastúpenie oveľa väčšie. V hlavnej kategórii o najlepší seriál si to okrem iných rozdajú aj Game of Thrones, Westworld a Stranger Things. Game of Thrones získalo ešte jednu nomináciu a to v kategórii najlepší ženský herecký výkon vo vedľajšej úlohe – pre Lenu Headey alias Cersei.

 

(zdroj: HBO.com)

Seriálová senzácia Westworld získala ďalšie dve nominácie. Evan Rachel Wood bola nominovaná za najlepší ženský herecký výkon a Thandie Newton za najlepší ženský herecký výkon vo vedľajšej úlohe. Stranger Things prihodili nomináciu za najlepší ženský herecký výkon v televíznom seriáli pre Winonu Ryder.

 Víťazov spoznáme v nedeľu 8. januára 2017.