Site icon Multiverzum

Marvel News #150 : Toto sú moje Star Wars!

Po prestávke, ktorú spôsobili sviatky a dovolenka, sú Marvel News späť. Opäť prinášajú sumár najzaujímavejších noviniek zo sveta našich obľúbených hrdinov. A určite ste si všimli, že to je už 150. vydanie tejto rubriky. Tortu som síce nenapiekol a oslava asi tiež nebude, ale verím, že nás spolu čaká minimálne ďalších 150 čísiel. 😉

Toto sú moje Star Wars

Začiatkom februára odštartuje dlho očakávaná sága Reckoning War zošitom Fantastic Four: Reckoning War Alpha #1. Tento príbeh si vysníval Dan Slott a pokračovať v ňom bude v aktuálnej sérii Fantastic Four, ktorú tiež píše.

Reckoning War

„Keď som mal osem rokov, čítal som jeden Marvel komiks a ten ma ohromil. Prinútil ma premýšľať o tom, že ak by sa stalo toto a potom toto, bol by celý Marvel vesmír v problémoch. A ak by k tomuto konfliktu prišlo, bolo by v nebezpečí úplne všetko. Od mojich 8 rokov som si ku komiksom sadal znovu a znovu a čakal som, ale nikto sa toho nikdy nedotkol. A z toho som bol šťastný,“ vysvetlil Slott pre portál Newsarama. „Vďaka The Reckoning War som konečne schopný odpovedať môjmu osemročnému ja na otázku: Čo by sa stalo, ak by sa títo chlapíci opäť objavili? Bol by to chaos, šialenstvo… bol by to boj o život. Toto sú moje Star Wars.“

Marvel zverejnil trailer na úvodný zošit Fantastic Four: Reckoning War Alpha #1, ktorý bude v predaji 2. februára.

 

 

Zverejnené boli tiež obrázky z prvého zošitu.

Čakať by nás malo prepojenie s konfliktom, ktorý bol starší, ako všetky známe konflikty v Marvel univerze. Slott je zatiaľ opatrný, aby nič zásadné nevyzradil, takže nevieme, na čo presne sa odkazuje. Isté však je, že tento príbeh je jeho srdcová záležitosť a rôzne stopy vedúce k tomuto príbehu sa objavujú v jeho komiksoch počas celej kariéry. Prvý raz sa výraz Reckoning War vyskytol už v roku 2005 v komikse She-Hulk #3 (2005). Verme, že nás čaká zaujímavý príbeh, ktorý bude stáť za to.

Nočné mory Doctora Strangea

Okolo Doctora Strangea je v poslednom období rušno. Či už berieme do úvahy príbeh Death of Doctor Strange, v ktorom Strange umrel, alebo plánovanú sériu Strange, v ktorom sa objaví nový držiteľ titulu Sorcerer Supreme. Pre fanúšikov Stephena Strangea si však Marvel na apríl pripravil príbeh, ktorý nereflektuje aktuálne udalosti, keďže sa odohráva v minulosti. Sily tu proti Strangeovi spoja dvaja jeho úhlavní nepriatelia – Nightmare a Baron Mordo. Všetko odštartuje Nightmare, ktorý vnikne do snov Doctora Strangea a vytvorí v nich desivú nočnú moru. Tieto sny spôsobia, že Stephen je oslabený a neschopný ochrániť našu dimenziu. A práve toto je ten moment, keď Mordo a Nightmare zaútočia!

One-shot Doctor Strange: Nexus of Nightmares #1 dorazí do predaja 20. apríla. Príbeh napíše Ralph Macchi a o kresbu sa postará Ibrahim Moustafa.

Doctor Strange: Nexus of Nightmares #1
Koniec prvého semestra na Strange Academy

Komiksová séria Strange Academy odštartovala v roku 2020 a priniesla niečo, čo by sa dalo veľmi zjednodušene označiť ako Harry Potter v Marvel univerze. Príbeh sa totiž točí okolo Doctora Strangea a akadémie, v ktorej sa snaží vzdelávať novú generáciu čarodejníkov. Strange Academy sa dá označiť za úspešný komiksový projekt, ktorý nám priniesol postavy ako Emily Bright, Doyle Dormammu a Zoe Laveau. Po 18 zošitoch ale táto séria z pera Skottieho Younga a kresliča Humberta Ramosa končí. Marvel to označil ako koniec prvého semestra a už cez leto sa vraj môžeme tešiť na odštartovanie nového. Zošit Strange Academy #18, ktorý bude na nejakú dobu posledným, bude zverejnený 27. apríla. O novej sérii sa zatiaľ nič nevie, takže je otázne, či sa zmení kreatívny tím, prípadne hlavné postavy.

Strange Academy #18
Captain America a nová éra!

Marvel Comics ohlásil novú éru pre Captaina Americu. Fanúšikovia sa môžu tešiť na dve nové série. Scenáristi Jackson Lanzing a Collin Kelly a kreslička Carmen Carnero budú rozprávať príbeh Stevea Rogersa v sérii Captain America: Sentinel of Liberty. V sérii Captain America: Symbol of Truth nám osudy Sama Wilsona prerozprávajú scenárista Tochi Onyebuchi a kreslič R.B. Silva.

Obe série budú mať základ v zošite Captain America #0, kde by mali spojiť sily po explózii, ktorú spôsobí Arnim Zola. Marvel zverejnil obálky pre všetky ohlásené komiksy a zároveň aj efektný trailer.

 

K Spider-Manovi sa vracia legenda!

Rok 2022 znamená pre obľúbeného pavúčieho hrdinu 60. výročie od jeho prvého výskytu v zošite Amazing Fantasy #15. A pri tejto príležitosti nás čaká nový štart série Amazing Spider-Man. Príbeh bude písať Zeb Wells, ktorý má so Spider-Manom bohaté skúsenosti a v poslednom období písal napríklad aj sériu Hellions. O kresbu sa postará legendárny John Romita Jr., ktorý okrem iného nakreslil aj príbeh, ktorý je v rámci Spider-Manových dobrodružstiev považovaný za jeden z najlepších.

Hlavnou myšlienkou príbehu bude otázka – Čo urobil Spider-man? Peter Parker bude totiž rozhádaný s Fantastic Four, s Avengers a dokonca aj s tetou May. Po záhadnom incidente skrátka nikto nechce Spider-Mana vidieť – okrem Doctora Octopusa. Prvé číslo je naplánované na apríl.

Pre dnešok je to z Marvel News všetko. Sledujte Facebook Multiverza, prípadne môj Facebook a Instagram, kde sa dozviete všetko podstatné z prvej ruky. Samozrejme, nezabudnite písať, keďže akákoľvek správa alebo otázka tvorcu tejto rubriky určite poteší.