Site icon Multiverzum

Marvel News #46

Keďže sa už komiksy pod značkou Generations rozbehli, máme tu po týždni novú dvojicu a nový príbeh. Minulé duo Hulkov príliš nepresvedčilo, a tak som bol zvedavý na to, ako sa bude dariť dvojici Jean Greyová a Jean Greyová. Rovnako ako u Hulkov, sa aktuálne v komiksoch vyskytujúca sa mladšia verzia Jean Greyovej ocitne niekde, kde natrafí na svoju staršiu/mladšiu (je to trochu komplikovanejšie) verziu. Riešenie Phoenix force tu sledujeme akoby z dvoch pohľadov. Aktuálna Jean Grey je plná strachu a otázok. Jej náprotivok sa skôr opája mocou, ale zatiaľ iba v dobrom smere. Ľudia, ktorí v živote o Phoenix force nepočuli, tak majú možnosť zistiť, aká mocná táto sila naozaj je. A aké riziko tu existuje, pokiaľ sa vymkne spod kontroly. Musí sa nechať, že toto číslo sa podarilo oveľa viac ako predošlé s Hulkami. Tam to bola iba deštrukcia a na riešenie podstatných vecí ostalo pramálo priestoru. Tu nie je žiadna šialená armáda (aj keď Galactus asi stačí) a rôzne motívy tak nič neruší na to, aby boli rozvíjané. Na záver sme samozrejme odkázaní na pokračovanie série Jean Grey v rámci Legacy, ale tu ten odkaz funguje. Nemáme pocit, ako pri Hulkoch, že sme boli o niečo okradnutí. Ak sa týmto štýlom budú robiť aj ďalšie čísla, začínam sa tešiť.

 

 

Kvalitatívne sa o niečo vpred posunula aj mini-séria Edge of Venomverse. Prvé tri čísla boli ako na hojdačke. Po solídnom, ale neoriginálnom čísle s X-23, nasledovala zvláštna Gwenpool a posledný tu bol Ghost Rider, ktorý namiesto temnoty, priniesol šialený úlet. Príbeh, v ktorom je spojený Old Man Logan a Venom, je preto skvelým osviežením. Poteší najmä fanúšikov pôvodného príbehu Old Man Logan, keďže z neho prakticky vychádza. Dianie skvele gradovalo a aj keď som miestami narazil na trošku divnú kresbu, ako celok ma to bavilo. A pokojne by som si z tohto sveta/prostredia prečítal aj ďalšie číslo, čo sa mi u predchodcov vôbec nestalo. Príbeh však, ako už vieme, bude pokračovať na stránkach Venomverse, keďže sme tu v závere opäť svedkami výzvy na zapojenie sa do konfliktu, ktorý Venoma a jeho možné verzie čaká. Uvidíme, ako túto mini-sériu uzavrie Deadpool.

 

 

V rámci Marvel Legacy sa samozrejme hovorí aj o návratoch a jeden naozaj pozitívne prijatý je návrat tímu Power Pack. Ak náhodou neviete, o koho ide, tento tím debutoval v roku 1984 v rovnomennej sérii Power Pack. Partia detí z rodiny Powerovcov, menovite Alex, Julie, Jack a Katie dostanú superschopnosti od umierajúceho mimozemšťana. Dôležité je poznamenať, že Power Pack sú doslova decká od 5 do 12 rokov a malo by ísť o najmladší superhrdinský tím. Prečíslovanie v tomto prípade nebude vôbec potrebné, keďže séria skončila číslom #62 a tak sa iba plynule pokračuje číslom #63.

 

 

Prečíslovanie, o niečo zložitejšie, sa dotkne Guardians of the Galaxy, ktorí budú v rámci Legacy pokračovať číslom #146. Pre fanúšikov dvojice Spider-Man/Deadpool je určite dobrou správou, že táto séria bude pokračovať. Tvoriť ju bude dvojica Robbie Thompson a Chris Bachalo. Pokračovania sa tiež dočká séria Ben Reilly: Scarlet Spider, v ktorej sledujeme klon Petera Parkera. Písať bude Peter David, kresliť Will Sliney.

 

 

 

Zostava Avengers 1 000 000 BC je už známa relatívne dávno. Mocné entity Marvel univerza, menovite Odin, Iron Fist, Ghost Rider, Phoenix, Black Panther, Starbrand a Agamotto zažijú svoju premiéru v one-shote Marvel Legacy. Jeho autor Jason Aaron sa pre IGN vyjadril, že to nebude ich posledný výskyt. Nemohol síce povedať, kde ich výskyt môžeme očakávať v budúcnosti, avšak potvrdil, že ich má v pláne využiť vo svojich ďalších príbehoch, ktoré píše. Keďže je táto zostava na prvý pohľad zaujímavá, som rád, že ich výskyt nebude len jednorázovka. Legacy odštartuje 50-stranovým one-shotom, ktorý nakreslí Esad Ribic koncom septembra. Máme sa pripraviť na veľké odhalenia, návraty… a ďalej to už asi poznáte. 😉

 

 

Ako máte možnosť vidieť, včera pribudlo opäť mnoho zaujímavých vecí na čítanie. Pokračovanie Generations, tentokrát s duom Wolverine a X-23, prípadne pokračovanie Spider-Men II. Druhého dielu sa dočkala aj solídne rozbehnutá tímovka Astonishing X-Men a za pozornosť určite stoja aj iné, už dlhšie vychádzajúce série.

 

All-New Guardians of the Galaxy #8
Amazing Spider-Man: Renew Your Vows #10
Astonishing X-Men #2
Black Panther & the Crew #5
Generation X #5
Generations: All-New Wolverine & Wolverine #1
Gwenpool #19
Luke Cage #4
Invincible Iron Man #10
Monsters Unleashed #5
Royals #6
Secret Empire: Brave New World #5
Silver Surfer #13
Spider-Men II #2
Star Wars #34
Star Wars: Poe Dameron #18
The Mighty Thor #22
Totally Awesome Hulk #22
U.S.Avengers #9
Ultimates 2 #100
X-Men: Blue #9

 

 

Ďalšie Marvel News sú na konci. Ak nebudeme najbližší týždeň dlho na slnku a nepovieme si, že ideme robiť videá, budeme tu aj o týždeň. Dovtedy sledujte Multiverzum na FB a čítajte komiksy!

 

Zaujal ťa tento článok? Staň sa fanúšikom našej facebookovej stránky a buď pravidelne informovaný o všetkých novinkách. A ak chceš nahliadnuť do zákulisia, sleduj nás na Instagrame.